6. viikko jo Namulla menossa. Viimeisen viikon aikana on maha kasvanut palloksi ja jos se samaan tahtiin kasvaa koko loppuodotuksen ajan..APUA. Tällä viikolla on ruoka vaihdettu asteittain  vähän tuhdinpaan. Namu on koko tiineysajan ollut todella hellyydenkipeä ja istuskellut mielellään sylissä. Ruokahalu on ollut hyvä koko ajan, paitsi 4. viikolla parina aamuna söi vähän hitaammin. Ehkä odotti saavansa jotain vähän parempia eväitä. Harmittaa kun en huomannut ottaa Namusta mittoja ns. normaalitilassa.

Haku ma 5.7.2010

Tällä kertaa kotimetsässä pienellä porukalla; Kati&Emma&Poika, Kirsi&Kurnu,  Minä&Muska. H..vetin lämmintä ja pieni tuuli (tuuli vasemmalta oikealle..) Muskalle suunnitelmissa pari tyhjää ja yksi löytyvä, minulla ei tiedossa mm:n sijaintia. Eka lähetys oikeaan etukulmaan: Muska lähti kuin raketti, eteni 10 m ja lähti koikkelehtimaan alueelle keskilinjan suuntaisesti. Huusin takaisin ja lähetin uusiksi. Nyt lähtikin hyvin; vauhdikas ja suora pisto kohti  etukulmaa. Muska hävisi näkyvistä ja oli hetken hiljaista; ajattelin kutsua sen takaisin ja lähettää vasempaan etukulmaan.. En ehtinyt kutsua, vaan kuuntelin sujuvaa ilmaisua ja lähdin näytölle. Mm oli löytynyt noin 100 m:stä ja vasemmalta! Muska tekee vähän liian itsenäisiä ratkaisuja, meiningillä "kun tarpeeksi etsii niin löytää.."

Qara

Qaralla vähän turhan pitkä tauko takana. Mentiin vanhalla kaavalla: Mm:t häipyivät Qaran katsellessa  etukulmiin ja vein Qaran hetkeksi pois miettimään ja palasin keskilinjan alkuun ja 1. lähetys vasemmalle. Qara lähti hyvin reippaasti ja mm löytyi etukulmasta kuusen juurelta. Tämä mm siirtyi takarajaa pitkin nro 3:ksi. Palasimme Qaran kanssa keskilinjalle, josta välittömästi lähetys oikeaan etukulmaan. Tämä kestikin vähän pitempään, mm löytyi kuitenkin pienen etsiskelyn jälkeen suuren kiven päältä. 3. lähetys vasemmalle; Qara lähti reippaasti ja suoraan kohti takarajaa ja "törmäsi" matkalla maalimieheen. Ahkerasti täytyisi Qaran kanssa treenata. Edistystä on tapahtunut tuossa lähdössä: Nyt ei jäänyt ollenkaan kyselemään, että pitikö mennä.  Ymmärrys siitä, että ihmisiä olemme etsiskelemässä alkaa myös hahmottumaan tuonne karvaiseen päähän.

Tottista

Tätä osastoa ei ole pahemmin päivitetty koska olemme enimmäkseen laiskotelleet.. No eilen tein ratkaisun ja kävin ostamassa 2 kg:n noutokapulan! Illalla viskelin kapulaa pariinkin kertaan; kapulan tuonti saisi olla nopeampi, muuten ihan ok. Otettiin myös pari pätkää seuraamista ja sitten erilisenä liikkeenä istumista, maahanmenoa ja seisomista. Seuraaminen oli paikoitellen jopa oikein hyvää välillä vähän ote herpaantui. Ehkä me vielä opitaan.

Heinäkuun lopulle sovittu seuraavat hakutreenit. Nyt täytyisi ahkerasti tottistella, tekemistä on hurjasti.

Aurinko on paistaa möllöttänyt joka päivä -kuuma. Koirien kanssa lenkit tosi minimissä, no pallomahaNamu ei ehkä ihan hirveitä lenkkejä enää jaksaisikaan. Muskaa olen iltaisin uittanut Lehmijärvellä. Tänään olimme Miharissa ja Muskan treeni meni vesijuoksemiseksi -tosi tehokasta sekin. Vesi alhaalla ja syvenee hitaasti = ei jaksa heittää lelua niin kauas, että koira joutuisi uimaan sen hakeakseen.