Päivitykset jääneet vähän jälkeen tällä viikolla; Johtunee siitä, että ikävistä asioista on vaikeampaa kirjoittaa. Tämä viikko ei ole ollut nitä kaikkein onnellisimpia.

Keskiviikkona koimme kauhun hetkiä; Namu sairastui kalkkikramppiin. Aluksi luulin, oireiden  ja Namun käytöksen perusteella, että Namua olisi pistänyt ampiainen tai joku muu öttiäinen. Namu hieroi etutassuilla kuonoansa ja oli levoton. Annoin yhden tabletin kyypakkauksesta ja hetken luulinkin sen auttavan.. Oireet kuitenkin pahenivat ja Namun liikkuminen oli kömpelöä ja "pökkelöä". Mittasin lämmön 39,3 ja tämän jälkeen soitto eläinlääkäriasemalle, jossa luvattiin meidät ottaa vastaan. Ell:n luona oli Namun lämpö jo 40,3 ja Namu laitettiinkin välittömästi kylmägeelipussien ympäröimänä makaamaan, happinaamari kuonoon ja tiputukseen (suonensisäisesti kalkkia ja nesteytystä), samalla otettiin myös verikoe. Näytteen perusteella varmistui diagnoosiksi kalkkikramppi, muut verarvot normaaleja. Namun olo helpottui ja lämpö laski nopeasti, jo 20 min tiputusen jälkeen se yritti napata ohi lentävän kärpäsen kiinni.. niskaan tuupattiin vielä kalkkliuosta ihon alle ja saimme luvan lähteä kotimatkalle. Kanyyli jätettiin varmuuden vuoksi jalkaan ja ell varoitti että kalkkikramppi voi uusiutua seuraavan yön aikana. Hoito-ohjeeksi saimme pentujen vieroituksen nopeuttaminen (=imetyksen vähentäminen) ja Namun ruokaa 1/2 kalkkitablettia 3 krt/pvä. Illalla ja yöllä syötin pennuille jauhelihaa ja emon maidonvastiketta, yön torkuin sohvalla vaatteet päällä lähtövalmiina.. Yö meni hyvin ja kalkkikramppi ei ole uusiutunut. Namu ja pennut voivat hyvin.

Iso kiitos ja kumarrus eläinlääkäriasema REVIIRIN ihanille hoitajille ja lääkäreille. Kiitos myös Jonnalle, joka tuli vihreä-valkoista poikaa tapaamaan ja jäikin sitten koko katrasta ruokkimaan Sannin kanssa.

Perjantaina murheet jatkuivat, oli pinkkipoika KennyLowen lääkärireissu. Epäilykseni osui valitettavasti oikeaan eli pennulla todettiin paha ruokatorvenlaajentuma. Ell:n kanssa röntgenkuvia katsottuamme ja keskusteltuamme tein raskaan päätöksen: Pienen KennyLowen tähti sammui eläinlääkärin pöydälle. Voi itku.