Viikko on taas hurahtanut, mökkireissun jälkeen pestiin pari päivää kotona pyykkiä ja Antti kävi treeneissä + Sanni ratsastamassa. Keskiviikkona lähdimme Pälkäneelle Marian ja Petrin vieraiksi, tällä kertaa ilman kissoja ja koiria. Kyläreissun teemana oli Pälkäneen ja lähialueen nähtävyydet; Strutsitila, Keltainen Talo, Pajutila, Aapiskukko, Rönnvikin viinitila, .. Paljon ehtii iltapäivän aikana, ilta päätettiin perinteisesti saunoen ja erittäin hyvästä ateriasta nautiskellen. Jälkiruoaksi maistelimme viinitilan tuliaisia, mustaherukka-kuohuviiniä. Vähän vahvistui käsitys siitä, että mehut tehdään marjoista ja viinit rypäleistä. Tosin kotona myöhemmin maistelemani valkoherukka-kylmänkukka oli loistavan makuista..eli perun osittain puheeni marjoista ja viineistä.

Tässä muutama kuva iltapäivästä by Maria:

Strutsitila Syrjynen oli ensimmäinen kohteemme. Tilalta löytyi strutsien lisäksi Highlander "karvalehmiä", possuja, pupuja, bambeja (=kuusipeura).  Strutsien jälkeen kävimme Keltaisessa Talossa. Lounas aapiskukolla ja sitten Marjamäen pajutilalle . Kierroksen päätimme Rönnvikin viinitilalle.

Viinitilalta mukaan lähtivät Kylmänkukka musta- ja valkoherukka sekä Egil. Kohuviineistä valkoherukka-versio on ehdottomasti enemmän minun makuuni, Egil on vielä testaamatta.

"Kylmänkukka on Rönnvikin perinteisellä, runsaasti käsityötä vaativalla menetelmällä valmistettu kuohuviini. Kylmänkukkaa valmistetaan valkoherukasta, mustaherukasta ja karviaisesta. Kuohuviinimme saa nimensä harvinaisesta Anemone Patens -kukasta, jonka pohjoisin Suomessa todettu esiintymä löytyy Rönnvikin mailta. Vuonna 2006 Kylmänkukka sai viiniluokituksessa kultamitalipisteet."

"Egil on puolikuiva karviaisviini, joka luotiin vuonna 2005 juhlistamaan Rönnvikin Viinitilan 10-vuotista taivalta. Egil on omiaan kalan ja siipikarjan kanssa sekä seurusteluviininä hieman kuivemman viinin ystäville. Laitikkalan kylässä sijaitsevalla Kyllönjoella käytiin aikoinaan taistelu kylänmiesten ja viikinki Egilin johtamien joukkojen välillä. Taru kertoo Laitikkalan miesten kaataneen viikinkipäällikön. Viini kunnioittaakin hämäläismiesten rohkeaa asennetta."

x_2931.JPG

x_2910.JPG

x_2879.JPG

x_3022.JPG

Pajutilan vahtikoirat