"Jonnekin, missä on lämmintä.." Oli Antin ja Sannin vastaus kysymykseen kesän 2012 matkakohteesta. Takana on helteinen viikko Nizzan auringossa. Lähdimme juhannussunnuntaina, tällä kertaa Helsingistä BLUE1:lla. Auto jätettin terminaalin viereiseen parkkihalliin, kuten joskus aiemminkin. Asunto siis tällä kertaa Home Awayn kautta.

Tunnelmia menomatkalla
Sunnuntaina rantakatu Promenade des Anglais täyttyi Ironman France Nice kilpailjoista. Kisan juoksuosuus käsitti edestakaisin juoksua Nizzan keskustan ja lentokentän välillä, myös pyöräilyosuus kulki rantakadun kautta.

Lämpöä riitti pilvettömältä taivaalta koko viikoksi, ainoan rantapäivän vietimme tiistaina. Pari tuntia paahteessa teki tehtävänsä -nahka paloi meiltä kaikilta. Loppuviikon auriingon otto olikin aika maltillista.
Kuljeskelimme kaupungilla ja istuskelimme eri katukahviloissa, iltaisin söimme pitkän kaavan mukaan.
Ranskalaiset ymmärtävät julkisen liikenteen päälle ainakin sen, että matkustaminen julkisilla tulee olla yksinkertaista ja edullista. Busseilla suhasimme ristiin rastiin, bussilippu oli 1 euron arvoinen.
Nizzassa oli kaunista ja siistiä, samoin Monacossa. Siisteyden tajusin oikeastaan vasta silloin kun kävimme Italian puolella Ventimigliossa -ei ollut ihan siistiä..

Kukkasia


Aseman vessa -Ventimiglia


Rannalla


Koiria oli monenlaisia -enimmäkseen pieniä. Ehdottomasti humoristisimman näköinen oli yhden ravintolan reilulla alapurennalla varustettu valkoinen villakoira.


Parin päivän käveleskelyn jälkeen päätin, että seuraava majapaikkamme EI OLE jyrkän rinteen päällä. Ylämäkeen lampsiminen helteessä oli yhtä helvettiä, pari kertaa käveltiin ja siirryttiin käyttämään julkisen liikenteen palveluja. Onneksi pysäkki oli aivan tuon residencen kohdalla ja onnikoita kulki vartin välein.

Tässä huilataan puolessa välissä mäkeä..


Kaikenlaisia ruokiaja ruokailijoita