Perjantaina oli kulttuuri-ilta Santtu-Matias Rouvalin johdolla..

Ennen illan kultturiannosta olivat pääosissa ell Sadinmaa ja Muska+korvat. Pari viikkoa sitten täyttelin iloisesti mustaterrieriyhdistyksen terveyskyselyä. Kohta 11 vuotta mittarissa, pääsääntöisesti terveenä ja kaikki hyvin! Jotain pientä on vuosien saatossa ollut ja mennyt.. Ei mitään niin suurta että olisi edes jäänyt mieleen, paitsi kohtutulehdus pari vuotta sitten. 

Tänään diagnoosina korvatulehdus! Koiran korvatulehduksesta ensimmäinen kokemus tässä perheessä. Ell ottaman näytteen perusteella bakteeri, ei hiivaa.

Bonuksena vielä verikorva, joka siis syntynyt tulehtuneen korvan raapimisesta. Korva punkteerattiin, tulehdukseen tipat ja antibioottikuuri.

En tiedä kauanko tulehdus korvassa on muhinut, korvien rapsuttelun noteerasin tällä viikolla. Normi korvanhuoltotoimenpiteiden yhteydessä en ole huomannut, että Muska aristelisi korviaan tai korvakäytävien turvotusta tai muutakaan - paitsi niitä karvoja. Korvakäytävässä kasvavia karvoja vastaan taistelen bangseilla ja korvapuuterilla. Toivottavasti tulee näillä eväillä kuntoon. Vastaanotolla korvat viikattiin nätisti päälaelle, ympärille sideharsoa ja hieno vihreä itseliimautuva joustoside.. Tarkoitus suojata korvia, siten etteivät ne läpsytä ympäriinsä kun Muska ravistelee päätään. Ajatus hyvä, toteustusta tarvitsee vähän kehitellä..image.jpg

Kulttuuriosuudesta perjantai-illalle vastasivat Santtu-Matias Rouvali ja Tampere Filharmonia. Ilta oli ihan huippu , varsinkin väliajan jälkeinen Tšaikovski-osuus. Ehdottomasti uudestaan!

Edellinen  sinfonia-kokemukseni on Tampere-talon alkuajoilta, The Philharmonia London Esa-PekkaSalosen johdolla..vähän useammin voisi käydä.image.jpg