Kolmekymmentä vuotta sitten ihmettelin miksi äiti jännitti ylioppilaskirjoituksiani, lattoi kirjoituspäivinä eväitä mukaan ja toukokuun lopulla hermostuneena odotteli tuloksia. Nyt ymmärrän. Keväällä 2017 tein kaikki samat asiat ja samassa järjestyksessä. Kaiken jännittämisen jälkeen lauloin Suvivirttä esikoisemme valmistujaisjuhlissa. Ylpeänä, lyyra rinnuksissa ja tippa silmässä.

Perjantaina 3.6. juhlimme Antin kaksoistutkintoa Tredun Ylöjärven toimipisteesä, Valossa. Juhliin valmistautuminen alkoi perinteisesti "Kinuskikissan" sivujen kautta. Lakkikakku, toffeepopsit ja ylioopilaspikkuleivät valikoituivat toteutukseen. Toffeepopsit olivat ennakoitua työläämmät, mutta kaiken vaivan arvoiset. Kuvassa "ylioppilaspojat" odottelevat juhlia jääkaapissa.  Alemmassa kuvassa juhlapöytä katettuna; voileipäkakut, rieskarullia, ylioppilaspikkuleivät ja lakkikakku, tuorejuustokakku, pannacottaa ja vaahtokarkkeja...

image.jpg

image.jpg


Juhlapäivän sää oli aurinkoinen, mutta jäätävän kylmä. Kuvat (by Maria Sorsa) otettiin pihalla, mutta muuten juhlimme sisätiloissa.

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg