VUOSI 2017

Tammikuussa juhlimme häitä kokoontumalla sunnuntaibrunssille Näsilinnan  von Nottbeck-ravintolaan. Näitä häitä on tosin juhlittu jo 50 vuotta sitten.. ja nyt uusiksi eli mamman ja papan kultahäät.

IMG_4423.jpg

ryhm%C3%A4.jpg

IMG_4425.jpg

Museo Milavida on vuonna 2015 Näsilinnaan perustettu museo, jossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. Näsilinnan, von Nottbeck -suvun ja Hämeen museon historia on aina jollain tavoin näyttelyiden teemana. Alkuperäinen Milavida oli vuonna 1860 valmistunut Wilhelm von Nottbeckin rakennuttama puuhuvila, joka sijaitsi Näsipuistossa nykyisen Näsijärvenkadun päässä.

Museo jäi tällä reissulla vielä käymättä, mutta ainakin von Nottbeckin brunssia voi suositella.


Suru on kunniavieras -laulun sanat pyörivät mielessä kun syksyllä  2016 jätimme Railille jäähyväiset. Huhtikuussa suru saapui jälleen; Iso Mamma nukkui pois. . 

"Sitten kun kukkanen kesän on nähnyt hajoo se maahan,
on multaa.
Näet sen silti kukkana aina,
muistot on kalleinta kultaa.
Eikä sun vieraasi asumaan jäänyt,
lähti se muualle matkaan.
Vielä se tulee,
mennäkseen jälleen lähemmäs kuin aavistatkaan."


IMG_4686.jpg
Kesän alussa oli juhlan aika, Suvivirsi ja Gaudeamus igitur. Molemmat saavat kyyneleet silmiin. Juhlimme Antin valkolakkia ja kauppiksen päästötodistusta. Sanni selvitti lukion ykkösvuoden ja viikkoa myöhemmin kävin itselleni hakemassa ylemmän ammattikorkeakoulun todistuksen TAMKista. Yksi tavoite saavutettu. Opinnäytetyöni aiheena tällä kertaa tilaajan hankinnat Valkeakosken sairaalan korjausrakennushankkeessa.
Antin askelmerkit määrittelee tammikuusta 2018 alkaen puolustusvoimat. Sijoituspaikkana ainakin aluksi Pirkkala.

Syksy kului virkatessa, lähdin hetken mielijohteesta mukaan Kalevala Cal peittoprojektiin. Virkkaamisen aloitin Puolan reissulla ja koko syksyä rytmitti maanantaisin ja perjantaisin julkaistut virkkausohjeet. Peiton sain ennakkoaavisteluistani huolimatta valmiiksi ja katselin linnanjuhlia itsenäisyyspäivänä valmiin peiton kanssa. Alla olevassa kuvassavalmis peitto ja pari vaihetta matkan varrelta.
24327782_338963066571764_573471061216906

Vuosi 2017 on taputeltu ja uusi vuosi 2018 on ihan alkumetreillä. Vuoden vaihtumista juhlistimme saunomalla pihasaunassa ja katsomalla NBA korismatsia. Saunapolkuamme valaisee jätkänkynttilä. 


"Eletään tätä elämää täysillä ja isolla liekillä, niin notta jokaanen päivä on elämisen arvoonen! Uskalletaan unelmoira ja toteutetaan niitä asioita, mitä itte elämältä halutaan. Vaikka välillä tulee kolhuja kuoreen, niin ei jäärä tuleen makaamaan"
- Elämän roihu, Duudsonit-.