Torstai 15.2. oli monelle tavallinen talvipäivä -meille ei. Iltapäivällä oli Satakunnan lennoston tammikuun saapumiserän sotilasvala ja klo 18 alkaen Ylöjärven lukion vanhojen tanssit.

Ennen valatilaisuutta oli Pirkkalan tukikohdassa kalustoesittely: Sisu, Pasi ja muut oli järjestetty näytille. Panssariajoneuvojen ja kuorma-autojen lisäksi esillä oli myös lentokalustoa. Varsinainen valatilaisuus alkoi klo 13 joukkojen järjestäytymisellä.

IMG_1500.jpg
Minä N.N. lupaan ja vakuutan
kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän
Jumalan edessä,
olevani Suomen valtakunnan
luotettava ja uskollinen
kansalainen. 

Tahdon palvella maatani rehellisesti
sekä parhaan kykyni mukaan
etsiä ja edistää sen
hyötyä ja parasta.

.....

Kaiken tämän minä
tahdon kunniani  
ja omantuntoni mukaan täyttää.

Valan esilukijana toimi vuorineuvos Kari Neilimo
IMG_1501.jpg

Valan jälkeen kävimme lentosotamies Maijalan kanssa sotilaskodissa hernesoppalounaalla ja tutustuimme majoitustiloihin ja sisällä olleesseen kalustoesittelyyn, eli aseisiin.
Klo 16 lomallelähtötarkastuksen jälkeen pikaisesti suunta kohti kotia. Pikainen vaatteiden vaihto ja kohti vanhojen päivän tanssiaisia.

Sannin vanhojen päivään valmistautuminen alkoi tammikuussa puvun ostamisella. Koulussa valmistautuminen aloitettiin tanssitreeneillä jo viime vuoden puolella. Mekko löytyi yllättävän helposti. Cloth House Kauppakadulla oli ensimmäinen kauppa, jossa kävimme ja muualla ei tarvinutkaan käydä. Sanni lähti mekko-ostoksille tavoitteena vaaleanpunainen bling bling-unelma -ilman tylliä...Tummasiniseen pitsi-tylliunelmaan päädyttiin.

Tanssit noudattelivat vanhoja perinteitä ja pukuloisto oli mahtava. Koulun liikuntasalista oli koristelemalla saatu tunnelmallinen tanssisali.
Tässä alla kuvakooste; kaikki kuvat: Maria Sorsa
j1_BJ5B0782%20copy.jpg
b_BJ5B0778%20copy%202.jpgb_BJ5B0774%20copy.jpgk_BJ5B0822%20copy.jpgf_BJ5B1096%20copy.jpg
b_BJ5B1307%20copy.jpg