Perjantai ilta vietettiin pienellä porukalla Miinan savusaunalla Sasissa. Ohjelmassa oli saunomista savusaunassa kera turpeen ja uimista, saunomisen jälkeen kevyt illallinen. Paikka oli upea ja jopa minäkin kävin uimassa, vesi oli hyytävän kylmää. Hieno päätös reippaalle työviikolle.

Lauantaina oli koulujen päättymispäivä. Olimme aamulla Pinsiön ala-asteella katsomassa pienimuotoista kevätjuhlaa. 6 luokkalaiset hyvästelivät ala-asteensa laulaen:

"Etsien käy lapsonen maan
Tokkopa koskaan juurtua saan
Lintunenkin muuttaessaan
pesäpuun löytää vain vaistollaan

Sillä etsien käy lapsonen maan
Haikeus mielen kotina vaan
Siivetön oon etsiessään
Rauhaa en löydä kai milloinkaan

Katson sineen taivaan
Tähti kirkkain sua
Taas mä pyynnöin vaivaan
Ohjaa kotiin mua (2x)
Ohjaa mua

Etsien käy lapsonen maan
Peittäen turhaan kaipaustaan
Toiveenikin, päivien työ
mennessään ilta vie syliin yön

Sillä etsien käy lapsonen maan
Lohtuna iltaan raukenevaan
Tähtiinsä yön loisteensa luo
Eksyneen viitaksi hohteen suo

Katson sineen taivaan
Tähti kirkkain sua
Taas mä pyynnöin vaivaan
Ohjaa kotiin mua... "

Antti jatkaa koulunkäyntiä Soppeenharjussa, Sannilla vielä muutama vuosi ala-asteella. Nyt kesälaitumille.

Toijalassa juhlimme Jussin lakkiasisia, Onnea vielä kerran Jussille ja kaikille muillekin koulunsa päättäneille.

Haku

To klo 3.6. klo 18.00, omassa metsässä, teemana piilot. Mukana Kati&Emma&Poika, Merja&Haksu, Minä&Muska&Qara. Lämmin ilta ihan pieni tuuli. Muskalle suunnitelmissa 3 piiloa, joista 1:ltä ei palkkaa. Ilmaisut siten, että ehdin paikalle ts. ilmaisun tulisi jatkua minusta huolimatta. 1. lähetys vasempaan etukulmaan; Muska teki hienon piston, tarkisti etukulman ja eteni takarajaa. Mm löytyi sormipaneelipiilosta. Ilmaisu hyvä ja repas. Tuli käskystä sivulle, tosin karkasi maalimiestä haistelemaan tämän kömmittyä piilosta. Ei palkkaa. 2 lähetys; oikeaan etukulmaan..Räväkkä lähtö ja hetken päästä kaikui rytmikäs haukku. Mm löytyi "hirsimajasta" (pressupiilon takana). Juoksin piilolle ja Muska jatkoi ilmaisua. Pieni palkka ja seuraavaan lähetykseen. 3 lähetys; lähetys n. 50 m:n kohdalta, tarkoitus oli, että mm olisi "laavussa" (kuoppa, jonka peittona pressu ja risuja). Laavu noin 70 m:n pakkeilla.  Muska lähti vauhdilla ja hetken päästä kuului jo reipas ilmaisu -väärästä suunnasta! Hetken jo ehdin ajatella, että Muska haukkuu tyhjää piiloa.. No ei haukkunut vaan maalimiestä, joka oli eksynyt matkalla sovitulle piilolle. Hyvä, reipas ilmaisu ja kissanruokaa isosta kiposta palkaksi.

Qaralla 3 maalimiestä. Tällä kertaa ei apuja vaan maalimiehet valmiina. 1. lähetys oikealle; lähetys takkusi ja Qara vähän ihmetteli mitä ollaan tekemässä. Lähti tokalla yrityksellä ja kun vauhtiin pääsi niin meno olikin reipasta. Etsiminen sujui mallikkaasti ja mm löytyi takarajalta.  2. lähetys vasemmalle; tämä oli huomattavasti parempi. Qara lähti heti reippaasti kohti etukulmaa ja eteni takarajan tuntumassa. mm löytyi paneelipiilon luota. 3 lähetys oikealle; taas takkusi lähteminen. Etenin vähän alueelle ja uusi yritys, lähtö onnistui ja mm löytyi pienen etsiskelyn jälkeen.

Tottis

Su 6.6. tottisteltiin Katin pihassa, otettiin pari kierrosta. Ensin kaikilla yksitellen ja tokalla kierroksella Muska ja Poika yhtäaikaa. Muskan kanssa seuraamisia ja kääntymisiä. Alussa Muska oli vähän vetelä, mutta skarppasi alun jälkeen.  Seurautin isoa ympyrää Muska ulkokehällä; menimme reipasta kävelyä ja Muska oli sitä parempi mitä enempi oli vauhtia. Toisesta koirasta ei ottanut häiriötä, ei myöskään vieressä olevan leikkikentän lapsista.