Koripallon EM kisat ja susijengi ovat oikein hyvät syyt lähteä pienelle matkalle, tällä kertaa Prahaan. Lennot ja yöpymiset varasin hyvissä ajoin, mutta aina kaikki ei suju ihan suunnitellusti. Nyt oli se kerta. Paluulentomme peruttiin ja menolenoa ehdotettiin toiseen ajankohtaan. Matkajärjestelymme menivät ihan uuteen pohdintaan, ehdotetulla menolennolla olisi Susijengin pelit jääneet näkemättä. Pienen suunnittelun jälkeen...menopaluu Pirkkala-Munchen, pari päivää matka-aikaa lisää ja pieni koukkaus myös Wieniin.

Vuokra-autovertailujen jälkeen Munchen-Praha-Wien-Munchen välisille matkoille valikoituikin juna. Tästä suuri kiitos facebookin aktiiviselle ja asiantuntevalle "maata pitkin matkustavat" ryhmälle. Munchenin lentokentältä pääsi sujuvasti yhdellä junan vaihdolla Prahaan. Tosin ensin hyppäsimme väärään paikallisjunaan ja kävimme tutustumassa parin pysäkin verran maisemiin toisessa suunnassa. 

IMG-20220902-WA0002.jpg

Iloinen turisti Hallbergmoosin "asemalla" odottelee paluukyytiä Munchenin lentokentälle.

Kolme yötä Prahassa, pari susijengin peliä huikeissa tunnelmissa O2 areenalla ja pienet juhlat Sudenpesässä. Pelien välipäivänä tutustumista kaupunkiin, aamiaispaikat ja illallispaikat valitsimme eri matkablogien suositusten ja vinkkien perusteella. Hotellimme ruokatarjonta jäikin sitten kokonaan testaamatta. Aamiaispaikoista erityisesti mieleen jäi Cafe Imperial loisteliane puitteineen.

IMG-20220903-WA0003.jpg20220903_085847.jpgCafe Imperial

Prahassa ei voi välttyä tutustumasta kaupungin olutkulttuuriin. U Pinkasussa kävimme maistelemassa Pilsner Urquellia ja tuhdit annokset tsekkiläistä kapakkaruokaa. Lähellä hotelliamme oli toinenkin perinteinen oluttupa U Vejvody ja "Kaksi kissaa"  U Dvou kocek oluttuvassa kävimme myös.

20220904_114301.jpg

O2 areena oli ihan kelpo pelipaikka ja hyvin saavutettavissa metrolla. Prahan edullinen hintataso oli täälläkin nähtävissä sekä ruoan että juoman hinnoissa.

IMG-20231126-WA0008_Original.jpgIMG-20231126-WA0009_Original.jpg

Pelien välipäivän aamuna lähdimme ratikalla numero 22 kohti Hradcany kukkulaa ja Prahan linnaa.
Prahan linnassa on valtavasti nähtävää; alueella on palatseja, kirkkoja, museoita ja puutarhoja. Näistä tunnetuimpia ovat Pyhän Vituksen katedraali ja Kuninkaanpalatsi. Kuvasimme katedraalia ja kaikkea muutakin edestä ja sivuilta ja kiertelimme aluetta ristiin rastiin. Linnan alueelle pääsee ilmaiseksi, mutta jos haluaa vierailla sisällä näyttelyissä täytyy ostaa lippu. Lippua emme ostaneet ja nähtävää riitti ilman lippuakin. Hetkeksi pysähdyimme terassille, josta oli ihan huikeat näkymät yli kaupungin. Kaupungin keskustaan palasimme kävellen, alkumatka linnanportaita ja loput leppoisasti alamäkeen. Ratikalla ylös kukkulalle ja kävellen alamäkeen osoittautui erinomaiseksi reittivalinnaksi.

20220903_174501.jpg

IMG-20220904-WA0005.jpg

20220904_114006.jpg

Tasavallan aukiolla sijaitseva Dalin pronssinen yksisarvinen vesitos on kadottanut sarvenssa. Google-haulla löytyy kuvia sarven kanssa ja tässä ilman sarvea.

20220904_124344.jpg

20220903_111350.jpgMuistutus Samettivallankumouksesta.

Tiistai aamuna oli aika jatkaa matkaa kohti Wieniä. Junamatka maksoi pari kymppiä nuppia kohti ja kesti noin neljä tuntia. Toisin kuin München Praha välillä, tässä junassa oli kaikilla maskit.

Mitä nähtävää on Wienissä ja mihin kannattaa lyhyellä reissulla panostaa?Minulle koko Wienin reissun syy oli Espanjalainen ratsastuskoulu ja ne kuuluisat hevoset. Näytökset pidetään viikonloppuisin, arkipäivisin pidettäviin harjoituksiin myydään myös lippuja. Heti kun Wien varmistui matkakohteeksemme varasin  lipun harjoituksiin. Olen kaikenlaisissa maneeseissa katsellut ratsastusta, tämä kokemus oli kyllä ihan omaa luokkaansa. 

Iltapäiväkahvit ja ne oikeat Sacher kakut nautiskelimme hotel Sacherin kahvilassa. Iltapalaksi, ensikertalaisena Wienissä, söimme wiener schnitzelit.IMG-20220907-WA0006.jpgKaksi yötä kauniissa Wienissä ja juna vei meidät takaisin Münchenin lentokentälle, josta Air Balticin kyydillä Pirkkalaan. 

Yhteenveto ja faktat matkasta:

Suorat lennot TMP-MUC-TMP 2.9 - 9.9.  311,96 eur

Liikkumiset kaupungista toiseen junalla ja kaupungeissa ratikalla/bussilla. Junamatkat reilusti etukäteen ostettuina kannattaa, hinnat nousevat. Oma/ vuokra-auto olisi ollut tällä reissulla turha (ja kallis). Junalippuja varatessa vertailin eri maiden junayhtiöiden lippuhintoja.

Hotellit
Praha: Unitas Residence (3.-6.9) 215 eur ja Hotel Zlatá Váha (2.-3.9.) 89,10 eur. Pidempi varaus on alkuperäisen matkasuunnitelman mukainen. Reissusuunnitelmien muututtua ei hotellissa ollut enää tilaa, siksi ensimmäinen yö Prahassa eri hotellissa.

Wien: Hotel Post Wien (6.-8.9.) 258 eur.

Munchen: Ramada by Wyndham Munchen Airport (8.-9.9.) 55,89 eur. Tämä oli jonkinlainen korona-ajan supertarjoushinta. Hotelli oli melko uusi ja hyvin siisti. Lyhyen (taksi)matkan päässä lentokentältä.