Qaran kohtaloksi koitui kasvain. Kaikki tapahtui kovin nopeasti; viikonloppuna Qaralla alkoi ripuli muuten oli oma vauhdikas itsensä. Torstaina huomasin, että Qaralla oli vaikeuksia pissata, luulin että ripulin lisäksi oli virtsatietulehdus tms. Saimme samalle illalle lääkärin. Virtsa- ja verinäytteet otettiin ja niiden mukaan kaikki ok, vatsa ultrattiin ja virtsarakko oli siisti ei kiviä,kiteitä tms. Röntgenkuvissakaan ei tässä vaiheessa löytynyt mitään epäilyttävää, ainoastaan kuvissa näkyi runsaasti ulostemassaa, mikä viittasi ummetukseen. Qaraa nesteytettiin koko klinikalla olomme ajan suoraan suoneen ja ennen kotiin lähtöä vielä ihon alle. Qaran rakko tyhjennettiin neulalla ja sille annettiin opioid-kipulääke ja pahoinvointipistos. Saimme mukaamme peräruiskeita ja sovimme, että tulemme perjantaina aamulla kontrollikäynnille. 

Pe 15.7.2011

Qara yritti yöllä vielä juosta pellolla Namun ja Sonyan kanssa. Peräruiskeet ja parafiiniöljy eivät tehonneet ja palasimme Veteriin aamulla kahdeksalta kun klinikka aukesi. Ell päätti tässä vaiheessa, että suoli huuhdellaan, mutta koska se on aikaa vievä toimenpide se tehdään muutaman tunnin kuluttua. Qara sai uuden kipupiikin ja virtsarakko tyhjennettiin neulalla. Palasimme klinikalle muutaman tunnin kuluttua, Qara oli reipas ja heilutteli taas häntää kaikille. Nukutusaineen vaikuttaessa silittelin Qaraa ja huomasin sen kaulan jotenkin turvonneen.

Iso kasvain löytyi peräsuolen tuntumasta, se painoi suolen kasaan ja virtsarakkoa estäen Qaraa ulostamasta ja virtsaamasta. Kahden eri eläinlääkärin kanssa keskusteltuamme päädyimme siihen, että Qaraa ei enää herätetä.

 

Meidän aina iloinen Qaramme..