Lauantai aamuna hyppäsimme ensimmäiseen kohdalle osuneeseen bussiin. Aamupäivän kohteina Maremagnum ostari ja sen vieressä oleva L'Aquàrium. Akvaariossa oli kaloja kaikenlaisia, mieleen jäi käytävä jota käveltiin akvaarion läpi. Hait, ja varsinkin niiden purukalusto olivat aika vakuuttavia. Muutaman kalan kohdalla kävi mielessä, että oliko näitä samoja eilen kauppahallin tiskillä. Ostarissa syötiin jätskit ja ostettiin sukat. Tällä reissulla ei ole taidettu käydä kuin ruokakaupassa...muut kaupat jääneet vähemmälle.

image-normal.jpg

Iltapäivällä ajeltiin bussilla Montjuic kukkulalle. Olympiastadionilla oli meneillään koko kylän lastenjuhlat. Istuttiin katsomossa hetki katselemassa, kun keskikentälle rakennetulla esiintymilavalla pyörähteli erilaisia satuhahmoja..Smurffi oli ainoa, mikä tunnistettiin. Taidettiin olla kaikki vähän liian vanhoja näihin juhliin tai hahmot olivat paikallisia tv-sankareita.

Matka jatkui julista ylemmäksi kukkulalle köysiradalla. Näkymät kopista olivat aika huikeat, vaikka alkuun taisi vaijerin varassa kiikkuminen vähän jännittääkin. Köysiradalla pääsi Castell de Montjuic linnoitukselle asti.

image-normal.jpgimage-normal.jpgimage-normal.jpg

 

Majapaikan lähibeachilla syötiin kevyt välipala ja katseltiin maailman menoa. Ranta täynnä elämää; osa taisi olla nukkumassa edellisen yön baarireissun jäljiltä ja muutama uimarikin nähtiin. Taivaalla näkyvien koneiden määrästä päätellen on Barcelonan kenttä aika vilkas, koko ajan näkyi ilmassa vähintään 2 konetta. Koneet lähestyvät kenttää mereltä päin.

Illalla käytiin rantakadun turistipyydyksessä syömässä. Ei mikään elämys.

Sunnuntai

Aamupäivällä liikkeelle, tällä kertaa kohteena Sagrada Familia. Pari bussinvaihtoa ja välillä pieni kävelylenkki ja kirkko löytyi. Kirkolta lähdettiin metrolla eteenpäin, tarkoitus oli mennä katsomaan Gaudin puisto, Park Guell. Löysimme itsemme kuitenkin Tibidabo-vuorelta, jonne viimeinen nousu jälleen köysiradalla.. Vuoren huipulla oli kirkko ja huvipuisto. Eilinen Montjuic ei tuntunutkaan enää kovin korkealta.

image-normal.jpg

Iltapäivällä oli ajatus tehdä vähän ostoksia, mutta täällä sunnuntai tarkkoittaa, että kaupat ovat kiinni. Ramblan kauppiaat ovat toki aina paikalla...

Pienten päiväunien jälkeen syömäpaikkaa etsimään ja taas sorruttiin rantakadun pyydykseen -ei tosin samaan kuin edellisenä iltana.